Milujeme křupavý chleba, čerstvý křupavý chleba. Zapátrali jsme u kamarádů, známých či kolegů a dali dohromady ty nejkřupavější a nejvoňavější místa v Praze. Pojďte ochutnat….
Antonínovo pekařství
Jde o síť řemeslných pekáren v Praze se provozovnami na Vinohradech, ve Vršovicích, v Karlíně. Nejnovější jsou od listopadu 2020 otevřeny na Arbesáku na Smíchově nebo v Holešovicích na Strossmayerově náměstí. Každý den najdeme v nabídce kynuté koláče ovocné, makové, tvarohové či povidlové, plněné kynuté buchty, čokoládovník, svěží ovocný koláč. Skvělé jsou loupáčky, větroplachy a vánočku či mazanec.
Artic Bakehouse
V Praze fungují od roku 2019, kdy nám otevřeli dveře do svého sousedství vůní čerstvě upečeného chleba a pečiva. Artic pochází z Islandu a specializuje se na pečivo z kvásku, přičemž hlavní důraz je kladen na kvalitu a čerstvost produktů. Pekařství založili dva kluci, opravdu jsou z Islandu, potkáváme se v jedné oblíbené kavárně na Újezdě o křupavém pečivu umí mluvit jak nikdo na světě, to pak toužíte ochutnat úplně všechno. A to i můžete, na Újezdě, v Myslíkově a Štefánikově ulici.
Pekárna Praktika
V Praze má tři pobočky – v Karlíně, na Letné a na Vinohradech. Základem jejich chleba je bio pšeničná mouka mletá na kameni. V každém chlebu se pak snaží namíchat mouky tak, aby vždy byla vystižena co nejlépe charakteristika jednoho typu zrna. A aby střídka, kůrka a textura byly v harmonii. Umí i výtečné sladké pečivo a vánočky.
Pekárna Krusta
Mouka, voda, kvas a čas…tímto mottem se řídí v této řemeslné pekárně, která má určitě i díky tomu dlouholetou tradici. Pečou tradiční české a francouzské pečivo a najdeme je ve Vodičkově ulici nebo na Chodově.
Naše Toustárna
Jde o malé řemeslné pekárny s voňavou kávou. Všechno, co tady pečou, vyrábí nebo prodávají, znamená a ztělesňuje jejich vášeň pro řemeslné metody, místní produkty, ekologii, skautské zásady a dobré jídlo. Chleby, bulky, bagety, sladké šuplíky i šneci jsou ručně vyráběné, pečené denně od úsvitu do odpoledne našimi báječnými pekaři a cukráři. Najdeme je v Holešovicích nebo Líbeznicích.
Moje Kredenc
Jde o malé řemeslné pekárny s voňavou kávou. Všechno, co tady pečou, vyrábí nebo prodávají, znamená a ztělesňuje jejich vášeň pro řemeslné metody, místní produkty, ekologii, skautské zásady a dobré jídlo. Chleby, bulky, bagety, sladké šuplíky i šneci jsou ručně vyráběné, pečené denně od úsvitu do odpoledne našimi báječnými pekaři a cukráři. Najdeme je v Holešovicích nebo Líbeznicích.