Taky je váš To Do List nekonečný, lítáte ze schůzky na schůzku, od úkolu k úkolu a odbýváte se nekvalitním fast foodem nebo ohřátým jídlem z víkendu od tchýně v mikrovlnce ? Nejenom pro vás máme pár prověřených tipů na kvalitní, chutné a rychlé jídlo.
Manifesto Anděl
Nově otevřený prostor, kde nikdy nezklamou. Nejlepší burgery k tomu hranolky z batátů a různé dresinky, japonská kuchyně, absolutně světové kari nebo úžasná mexická kuchyně. Kuchařům tady můžete koukat pod ruce nebo si s nimi o jídle povídat, což je mimochodem skvělé odreagování uprostřed pracovního dne. Otevřeno je od 11 do 22hod, takže po práci sem můžete vzít kolegy na drink.
Polévkárna paní Mančo
Nenápadné a přitom skvělé místo, kde vaří ty nejlepší polévky nejen gruzínské ale i mezinárodní kuchyně. Najdete ho kousek o Tylova náměstí, v Bělehradské ulici. A ochutnáte například Boršč po gruzínsku, Kuřecí s estragonem, Žampionový nebo Dýňový krém či Čočkovou po mexicku. K dostání je tady i domácí limonáda nebo veganské chlebíčky a „sladká tečka“. Menu se každý den mění, a nabídku najdete vždy dopoledne před otevřením v 11h na jejich Facebooku.
Jemný bistro
Věděli jste, že v Modřanech na Sofijském náměstí je ukryté skvělé místo se španělskou kuchyní. Otevřeno mají od 11:30 do 22hod a vaří vážně skvěle. Nabídnou Vám třeba dechberoucí listy mangoldu z bechyňské zahrádky nebo čerstvé pstruhy z jesenických sádek. Ochutnáte i jejich dokonalé čokoládové sladké tečky s granátovým jablkem. I v tomto případě platí, za vším hledej ženu, vlastně ženy.
Knedlín na Národní
Bistro, ve kterém připravují 25 druhů plněných knedlíků. Jsou sladké nebo slané ale hlavně jsou obří a chutné. Až jsem někdy dorazíte, zjistíte, že takové knedlíky jste opravdu ještě nejedli, i když vaše maminka a babička vaří určitě ty nejlepší na světě. Otevřeno je každý den, tedy od pondělí do neděle od 8 do 21hod. Nabídku si můžete prohlédnout na webu a svoji porci si telefonicky dopředu objednat. Nelekejte se, že jde o jeden knedlík na porci – je fakt obří a děsně sytý.
Masaryčka
Jde o novou restauraci ve zrekonstruovaném historickém prostoru bývalé císařské restaurace na Masarykově nádraží. Patřila historicky k vyhlášeným podnikům v metropoli, bývala to jedna z nejlepších restaurací v Praze. Po druhé světové válce však její kvalita upadla a místo se změnilo spíše na nálevnu. Od 90let minulého století tady bylo casino. Teď si sem opět můžeme zajít na skvělé věci třeba klasickou Svíčkovou, řízek nebo tatarák.
Dejte nám vědět na čem a jak jste si pochutnali.